Jump to content
Arquitectura.pt


Beijing | Shopping mall Collective Housing | Design Crew for Architecture


Recommended Posts




Yizhuang is a new city in the south-east of Beijing. At the moment, the area is only fields on which the infrastructures’ works have already started. There is a main street that will go throughout the city from north to south. This main street will be crossed by 3 main knots defining 3 main districts: an administrative district, a cultural district and an offices district. The Beijing Yizhuang Mix, designed by Design Crew for Architecture, is located in the offices district and will be the first to be built. A train station stops right in front of the plot and the line will be linking downtown Beijing to the upcoming Yizhuang city. More images and architects’ description after the break.
The plot is divided in 4: a signal tower on the north-east, linked with the train station will be the highest building of the district. The 3 others partitions are dedicated to a 240,000 m² program: 70% offices, 20% collective housing, and 10% shopping center.
Keeping in mind that the project has to work on 3 different approaches: global shape for the city skyline, global image for the neighborhood, and pedestrians scale for the inhabitants, we were looking for a consistent architectural expression that will allow this 3 different levels of reading.
We tried to design iconic silhouettes by cutting-out the volumes in spite of the necessary density. The resulting volumetries are quite simple but very rich yet with the effects they allow. Simplicity was quite a stake in this project as the budget is very tight.
We intended to get the buildings as much as possible off the ground in order to design the neighborhood as a single big public garden by blurring the limits between public and private. Big cantilevers and arches allow to free the ground and to create visual continuity everywhere in the neighborhood. Then we tried as much as we could, in spite of the very restrictive regulation, to split shops throughout the site: on the ground level of the buildings but also in small pavilions dispatched in the gardens.

Fonte: Arch Daily
Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.