Jump to content
Arquitectura.pt


lllARKlll

Mario Botta Architetto complete the Spa Tschuggen Berg Oase in Switzerland

Recommended Posts

http-~~-//www.worldarchitecturenews.com/project/uploaded_files/1332_385%20Botta%20Spa.jpg
http-~~-//www.worldarchitecturenews.com/news_images/1332_1_1000%20Botta%20Spa%201.jpg
http-~~-//www.worldarchitecturenews.com/news_images/1332_2_1000%20Botta%20Spa%202.jpg
http-~~-//www.worldarchitecturenews.com/news_images/1332_4_1000%20Botta%20Spa%204.jpg
http-~~-//www.worldarchitecturenews.com/news_images/1332_5_1000%20Botta%20Spa%205.jpg
http-~~-//www.worldarchitecturenews.com/news_images/1332_6_1000%20Botta%20Spa%206.jpg

The different areas of "Berg Oase" are characterized by their interrelation and by their privileged relationship with the environment through technological trees that guarantee natural lighting and an extraordinary sight towards the landscape as well as becoming signals of the internal life at night through the artificial lighting that gives to the whole resort a magic atmosphere. The interior space is divided into four floors. The ground floor (1856.51 a.s.l.) houses most of the fitness facilities, part of the technical area and the wardrobe for external users who have direct access to this floor. The first floor (1859.81 a.s.l.) accommodates the technical areas and the treatment spaces: HLZ station, swimming pool technical area, cabins for body treatment and beauty cabins, solarium, hairdresser, shop, toilette, depots. On the second floor (1859.11 a.s.l) are located the connection glass bridge between the Tschuggen Hotel and the wellness centre, the reception, the staff spaces, the wardrobes for the users, the toilettes, and the “sauna world” with relax area. The third floor (1866.11 a.s.l.) houses the “water world” with swimming pool to swim and relax, the toilettes, the relax area, depots. The external spaces (sauna, solarium, swimming pool) are reachable directly from the swimming pools and set on a attractive terracing, dipped into nature. The new structure is accessible through a glass walkway ("promenade architecturale"), from the existing hotel as well as (for the external visitors) from the entrance level to the hotel. The new building, beyond the “unbuilt space" of the "leaves", resolves the relationship with the existing hotel and the ground through a great wall in natural stone. The external public space is therefore redesigned in order to create a cosy atmosphere and to solve the car parks problem thus discreetly integrated in the plan.

Fonte: WorldArchitectureNews

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.